ŽNK Široki Brijeg nekad je bio uzoran klub, sada djevojkama na Pecari “ne cvjetaju ruže”

Neuništive i “besciljne” Širokobriježanke, i uz probleme, ne misle prestati s radom

06.09.2024.
u 21:41

Jedan godinama uzorni klub, koji je prije nekoliko sezona bio i pri vrhu tadašnje ženske Premijer lige BiH, prilično se “strmoglavio”, piše Večernji list BiH. Djeluje kao da je prepušten sam sebi, a dojam je da bi se već i ugasio da nije nekoliko entuzijasta i trenerice Martine Vuletić, ranije istaknute nogometašice.

Miruje i Smeč

U pitanju je Ženski nogometni klub Široki Brijeg, jedan od rijetkih ženskih klubova u gradu na Lištici. Jer, i Smeč, Ženski odbojkaški klub, trenutačno je u stanju mirovanja, a nestale su i mažoretkinje, koje (tako kažu) nisu ni prave sportašice.

- Upravo sam dobila e-mail da se pojavim u Sarajevu u srijedu na izvlačenju parova za predstojeće prvenstvo Prve ženske lige Federacije BiH, koje bi trebalo početi 22./23. rujna. Svakako ću se pojaviti na izvlačenju. Imamo namjeru ne samo početi nego i dovršiti sezonu - kaže trenerica Vuletić.

- Ekipa se prilično osula. Od starijih igračica tu je “neuništiva” Slavica Glavaš, koja se drži maksime “nema predaje” i nekako uspijeva uskladiti radne obveze s treninzima i utakmicama. Uz nju, tu su od iskusnijih cura još samo Josipa Musa i Petra Šušak (ona je ozlijeđena, ali to ne znači da namjerava prekinuti s igranjem nogometa).

Ana Buhač prešla je u Neretvu iz Metkovića, kao i Matea Brzović, dok je Viktorija Lovrić odlučila posvetiti se knjizi i studiju u Splitu. Ostale cure imaju tek 14-16 godina, ali uporno treniraju. Ne smetaju im ni ove ljetne vrućine i sparine pa četiri puta tjedno u potocima liju znoj na travnjaku SC Musa - Karačić na Blatu. Nažalost, u prvenstvo ćemo uskočiti bez ijedne prijateljske utakmice jer to košta, a novca baš i nema. Ali, nadamo se da će biti bolje.

Na treninzima su, uz već spomenute, redovite i Lana Crnjac, Maja Soldo, Ivana Galić, Gabrijela Naletilić, Marija Ćubela, Marija Mikulić, Andrea Soldo, Eva Vranješ, Ana Vranješ, Ana Brkić, Anđela Bošnjak, Marija Ivanković, Nina Kožul, Lana Kvesić i Ema Marušić. Uz ove cure koje tvore prvu ekipu, svakodnevno treniraju i još mlađe, većinom 13-godišnjakinje, njih petnaestak. Njima talenta i želje za radom ne nedostaje, ali problem je što nigdje ne igraju (osim međusobno) jer ne postoji liga za mlađe nogometašice - kaže Martina Vuletić.

Financije, neorganiziranost...

A na pitanje što je cilj u sljedećoj sezoni, rekla je:

- Ma, ove sezone ništa nije cilj, ni prvo mjesto ni ostanak u ligi jer ni ispasti nemamo gdje. Nema, nažalost, brojnih klubova u Hercegovini jer su prestali s radom u Mostaru, Čapljini, Gabeli, Tomislavgradu, Livnu i Ljubuškom. Šteta, jer ženski je nogomet upravo “uhvatio maha”, kada su klubovi (zbog financijskih razloga, neorganiziranosti, nebrige...) prestali s radom. Mi, evo, još uvijek nekako dišemo...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije