Humanost na djelu

Nova invalidska kolica za Ana-Mariju Baotić iz Donje Mahale

storyeditor/2024-08-04/dinamo01_nak_bih_040824.jpg
05.08.2024.
u 12:43

Akciju zajednički organizirali Zajednica žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača", TO Donja Mahala i NK Dinamo Donja Mahala

Još se jednom potvrdilo kako se sport i humanost mogu obostrano dopunjavati na korist osoba u potrebi. Humana akcija još je jednom povezala sportaše i humane ljude. Uspješno je okončana humanitarna akcija prikupljanja financijske pomoći za Ana-Mariju Baotić iz Donje Mahale, djevojku koja je od svoje druge godine u invalidskim kolicima, piše Večernji list BiH.

Sve to Ana-Mariju nije sprječavalo u ustrajnoj želji da se školuje, što je i uspjela te stekla diplomu iz oblasti socijalnog rada.

Lokalna zajednica uvijek je imala sluha za njezine potrebe, od prilagođavanja staza za put do škole, a onda i za vrijeme školovanja u Donjoj Mahali i Orašju. Ovaj su put Ana-Mariji potrebna nova invalidska kolica i ponovno zajednica priskače u pomoć, ovaj put sinergijski Zajednica žena HDZ-a Bosne i Hercegovine “Kraljica Katarina Kosača” s Temeljnim ogrankom Donja Mahala i Nogometni klub Dinamo Donja Mahala.

Donacija Ana-Mariji

Organiziran je revijalni nogometni susret između starih prijatelja, dvaju nogometnih klubova s lijeve i desne obale rijeke Save, domaćeg NK Dinamo iz Donje Mahale i NK Graničar iz Županje. Rezultat utakmice bio je u drugom planu jer humanost je bila ispred rezultata, no, ipak recimo, susret je završen pobjedom domaćina 4:1. Gledatelji su svojim dolaskom potvrdili da žele sudjelovati u akciji. Članice Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” inače kontinuirano organiziraju humanitarne akcije za građane kojima je nužna pomoć. Ponovno su uspjele u svojoj nakani. Uručile su donaciju Ana-Mariji u iznosu od 10.700 konvertibilnih maraka te izrazile zahvalnost svim pojedincima, institucijama i tvrtkama koje su dale doprinos humanitarnoj akciji.

Iz NK Dinamo također ističu kako je utakmica s ekipom Graničara iz Županje bila dvostruko korisna za njih. Kažu, dali su maksimalan doprinos uspjehu akcije, a ujedno ljubiteljima nogometa priuštili dopadljivu i učinkovitu igru. - Humanitarna utakmica privukla je više od 450 gledatelja, stoga zahvaljujemo svim ljudima dobre volje i svim posjetiteljima koji su nesebično odvojili svoj novac i vrijeme te podržali ovu humanitarnu akciju, čime smo još jednom pokazali da smo složna sredina. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u akciji, a osobito NK Graničar što je prihvatio naš poziv i odigrao utakmicu - stoji u informaciji koju je objavio NK Dinamo Donja Mahala.

Humanost na djelu

Zahvalnost svima koji su sudjelovali nesebično u akciji izrazila je i Sunčana Dominković, jedna od dopredsjednica GO-a Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” i Temeljnog ogranka Donja Mahala. - Sretna sam što imamo dovoljnu senzibiliziranost prema onima kojima treba naša potpora, a ovaj put riječ je o našoj sumještanki Ana-Mariji Baotić. Posjetili smo je i uručili joj 8830 KM i 935 eura. Njezina obitelj zahvalna je na ovoj pomoći, a mi želimo ujedno zahvaliti i svim institucijama koje će financijska sredstva dostaviti izravno na račun, kao i našem crkvenom zboru “Mirjam” koji uvijek potpomaže ovakve i slične akcije - kazala je, uz ostalo, Dominković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije