PARIZ

Odbojkaši BiH osvojili srebro, Iranci prejaki u finalu Paraolimpijskih igara

06.09.2024.
u 21:34

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Izabranici izbornika Ifeta Mahmutovića u finalu paraolimpijskog turnira poraženi su od selekcije Irana sa 3:1.

Reprezentacija BiH nije uspjela iznenaditi Iran te je četvrti put došla do paraolimpijskog srebra.

I ovaj put Iran je opravdao ulogu favorita, ali su reprezentativci BiH pružili izuzetno jak otpor u prva dva seta.

Iranci su bolje započeli meč i u prvom setu imali šest poena prednosti (19:13). No, uslijedio je veliki preokret bh. tima koji je uspio  izjednačiti na 21:21 te na kraju slaviti sa 25:22.   

Drugi set također je donio neizvjesnost do samog kraja. Iranci su i ovaj put bolje počeli i poveli sa 13:9, ali se BiH vratila te do 18. poena uspjela doći do izjednačenja. BiH je imala set loptu za 2:0 pri rezultatu 24:23, ali se Iran uspio spasiti i na kraju slaviti sa 30:28 te izjedačiti rezultat u setovima.

U preostala dva seta Iran je potpuno dominirao od početka do kraja. U oba seta Iranci su odmah došli do uvjerljive prednosti koju su držali do kraja te treći put zaredom došli do paraolimpijskog zlata.

Bez obzira na poraz u finalu bh. odbojkaši mogu biti zadovoljni rezultatom u Parizu, osvajanjem sedme medalje na Paraolimpijadi, a za njih, kao i srebrnog plivača Ismaila Barlova bit će organiziran doček 9. rujna u 15 sati ispred Vijećnice u Sarajevu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije