OTIŠAO U MIROVINU

Olimpijski prvak doživio tešku nesreću, nalazio se u komi. Zbog posljedica završava karijeru

Daniel Karmann/DPA
12.09.2024.
u 18:43

Otkrio je da još uvijek ima psihičkih problema od posljedica teškog pada koji se dogodio na slovenskoj Planici 2021. godine.

Svjetski prvak i vlasnik olimpijskog zlata u skijaškim skokovima Daniel-André Tande odlučio je završiti svoju uspješnu karijeru. Tande se još uvijek oporavlja od teških posljedica ozbiljnog pada, što je presudilo o njegovom odlasku u mirovinu. Skoro pet mjeseci prije domaćeg Svjetskog prvenstva u Trondheimu, 30-godišnjak je putem Instagrama najavio umirovljenje.

Otkrio je da još uvijek ima psihičkih problema od posljedica teškog pada koji se dogodio na slovenskoj Planici 2021. godine.

- Morao sam shvatiti da mi skakanje sada izaziva više straha nego radosti. Uvijek sam govorio da je u ovakvom trenutku vrijeme za rastanak - rekao je Tande koji se nekoliko dana nakon nesreće nalazio u komi. Također, Tande je osvojio olimpijsko zlato s norveškom reprezentacijom u Pyeongchangu 2018. Iste godine je u Oberstdorfu postao svjetski prvak u skijaškim letovima. Tande je s reprezentacijom osvojio i tri zlata na Svjetskom prvenstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije