ZENICA

Počela Premijer liga BiH za rukometaše, Čelik Junior kao domaćin u debiju poražen od Konjuha

16.09.2024.
u 08:40

Tijekom vikenda igrani su mečevi 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, u kojem je zenički Čelik Junior, u svom debitantskom nastupu u elitnom razredu bh. rukometa, kao domaćin poražen od Konjuha iz Živinica s 28:37 (12:18).

Goste je s 13 postignutih golova predvodio Aldin Sakić, dok je u zeničkom timu, pred oko 800 navijača u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“, najefikasniji bio Amel Đakmić, koji je postigao osam golova. Zenički tim je u ovom meču nastupio bez četvorice igrača, od kojih trojica još nisu registrirana, dok je jedan izostao zbog ozljede.

U ostalim mečevima postignuti su sljedeći rezultati: Borac – Goražde 24:25, Vogošća – Sloga Doboj 39:31, Gračanica – Krivaja 25:23 i Maglaj – Izviđač 26:33. Susret između Višegrada i tuzlanske Slobode igrat će se 18. rujna, a sarajevska Bosna i Leotar svoj meč 1. kola igrat će 25. rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije