Potukli se nogometaši Francuske i Argentine

03.08.2024.
u 08:22

Poznati su parovi polufinala nogometnog turnira na Olimpijskim igrama. Za mjesta u finalu borit će se Maroko i Španjolska te Egipat i Francuska, a obje su utakmice na rasporedu u ponedjeljak. Francuzi su polufinale izborili pobjedom protiv Argentine u susretu koji su obilježili neredi nakon utakmice.

Rani gol bio je dovoljan Francuzima za slavlje protiv Argentine. Za momčad koju vodi Thierry Henry postigao ga je u petoj minuti Jean-Philippe Mateta, inače napadač Crystal Palacea. Ipak, ono o čemu se više piše i govori od samog dvoboja jest ono što se događalo nakon njega.

Za sve su krivi događaji s Copa Americe?

Odmah po završetku utakmice došlo je do fizičkog obračuna igrača. Sve je trajalo oko dvije minute prije no što su suparnici razdvojeni. Navodno je meteža bilo i u tunelu koji vodi prema svlačionicama. Prije, za vrijeme i nakon utakmice domaća publika zviždala je igračima Argentine i njihovom izborniku Javieru Mascheranu, prenosi Index.hr.

Pretpostavlja se da je za sve kriv rasistički ispad pojedinih igrača argentinske reprezentacije nakon osvajanja Copa Americe. Tada je procurio video koji je prikazivao igrače seniorske argentinske reprezentacije kako pjevaju da su francuski reprezentativci "iz Angole" ili da imaju "nigerijske majke" i "kamerunske očeve".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije