susret u Budimpešti

BiH remizirala u Mađarskoj i uzela prvi bod u Ligi nacija

Klix.ba
10.09.2024.
u 22:43

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je s Mađarskom 0:0 u 2. kolu Lige nacija, a tako iz Budimpešte bh. igrači donose bod.

Od početka utakmice inicijativu je imala reprezentacija Mađarske. Prvi udarac na utakmici uputio je Ivan Bašić u 13. minuti, ali je on bio potpuno bezopasan, da bi u 17. minuti uslijedila velika šansa za Mađare, piše Klix.ba.

Tada je Bolla šutirao glavom nakon ubačaja iz kornera, a golman Nikola Vasilj fantastičnom paradom sprječava loptu da završi u mreži.

Nastavio se pritisak Mađarske i nakon toga, a u 24. minuti Barnabas Varga šutira glavom, da bi i tu loptu ispod prečke izvadio Vasilj.

Još jednu priliku je Mađarska imala u 33. minuti, kada Varga sjajno šutira iz mrtvog kuta, a loptu na gol-crti zaustavlja fenomenalni Vasilj.

Četvrtu bravuroznu intervenciju u prvom dijelu Vasilj bilježi u 38. minuti, kada fantastično brani udarac Nagyja sa 20 metara.

I u drugom poluvremenu je Mađarska bila bolja od početka, a u 53. minuti Ermin Bičakčić u posljednji trenutak spašava BiH jer na petercu blokira šut Varge.

Potom je prijetio i Orban šutem glavom nakon kornera, a u 66. minuti smo dočekali i prvu priliku za BiH na utakmici.

Tada je Džeku dočekao jednu loptu u kaznenom prostoru i šutirao odlično iz okreta, ali nedovoljno dobro i da svlada sigurnog Dibusza.

Nedugo poslije prečka spašava BiH nakon udarca Szoboszlaija iz slobodnjaka, a Vasilj se istanuo još jednom izvanrednom obranom u 89. minuti, kada je obranio šut Adama glavom s pet metara.

Ostalo je 0:0, a sljedeću utakmicu BiH igra 11. listopada protiv Njemačke na domaćem terenu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije