svladali Aktobe s 4:3

Sarajevo se nakon jedanaesteraca plasiralo u drugo pretkolo Konferencijske lige

Sarajevo - Aktobe
Fena
19.07.2024.
u 07:15

Nogometaši Sarajeva plasirali su se u drugo pretkolo Konferencijske lige nakon što su sinoć na stadionu "Asim Ferhatović Hase" bili bolji od kazahstanskog Aktobea. 

Sarajevo je branilo prednost od 1:0 iz prve utakmice, a sinoć je slavilo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:3). Regularni dio utakmice okončan je rezultatom 3:2 u korist Aktobea. 

"Bordo" tim je nešto bolje započeo susret na Koševu i već u drugom minutu Čataković sa 14 metara pogađa stativu. Potom su prijetili Kyeremeh i Beganović, međutim promjene rezultata nije bilo.

U nastavku susreta Aktobe je pokazao da je došao u Sarajevo pokušati doći do rezultata koji bi mu donio iduću fazu natjecanja. Gosti su uglavnom prijetili iz protunapada, a najopasniji igrač tima iz Kazahstana početkom susreta bio je Romero.

Veliku priliku za Sarajevo u 34. minutu propustio je Kyeremeh, koji je nakon odličnog dubinskog dodavanja izašao sam pred golmana gostiju, ali Šatskij brani njegov udarac.

Sarajevo je u prvom dijelu susreta bilo dosta bolji protivnik i redalo je prilike pred golom Aktobea, ali nedostajala je završnica koja bi bh. ekipu dovela u vodstvo.

Iako je predstavnik BiH bio dosta bolji i ofanzivniji protivnik, Aktobe u 41. minutu dolazi do vodstva iz svoje prve ozbiljnije prilike na ovoj utakmici. Gol je postigao Amaev nakon odličnog prodora Dumbie.

Sarajevo je do kraja poluvremena bezuspješno pokušalo doći do poravnanja. Šut Đorđevića je izblokiran, dok je Kyeremeh pogodio, ali nakon nedozvoljene pozicije.

Aktobe je početkom drugog poluvremena bio nešto konkretniji protivnik na terenu. Međutim, Sarajevo dolazi do izjednačenja u 57. minutu kada lijep pogodak postiže Guliashvili.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, sve do 76. minuta kada gosti dolaze do novog vodstva nakon ubačaja iz kornera. Najbolje se snašao Tanžanikom koji je neometan zakucao loptu u mrežu Sarajeva.

Do kraja regularnog dijela susreta Sarajevo je nastavilo s napadima u želji da dođe do izjednačenja, dok su se gosti uglavnom branili i nastojali  zaprijetiti protunapadima i dugim loptama.

Pet minuta prije kraja regularnog dijela meča Kyeremeh je iz odlične prilike šutirao pored gola. U posljednjem minutu sudske nadoknade, nakon slobodnog udarca za Sarajevo, Oliveira pogađa prečku Aktobea.

Prvi produžetak donio je još dva pogotka. Prvo je odličan pogodak postigao igrač Aktobea Jaira u 94. minutu, a potom dva minuta kasnije Sarajevo golom Oliveire ponovno vraća stvari na početak.

Do kraja prvog produžetaka nije bilo većih uzbuđenja, jedino vrijedno pomena je drugi žuti, odnosno crveni karton koji je dobio igrač Sarajeva Đuričković.

Sarajevo je u drugom produžetku imalo nekoliko dobrih prilika da riješi pitanje pobjednika, međutim neprecizan je bio Soldo, a potom se Oliveira u dobroj situaciji nije snašao pred golom protivnika.

S obzirom da konačnog pobjednika nije bilo ni nakon drugog produžetka, ekipe su pristupile izvođenju jedanaesteraca, gdje su se bolje snašli igrači Sarajeva, te slavili s ukupnih 4:3. 

Sarajevo će u drugom pretkolu za sedam dana igrati protiv Spartaka iz Trnave. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije