Saudijci Neymara do sada platili 30 milijuna eura po utakmici, on i dalje ne pokazuje znakove da će se vratiti na teren

08.09.2024.
u 12:23

Neymar je prošle godine u kolovozu napustio PSG i u transferu vrijednom 90 milijuna eura prešao u saudijski Al Hilal. Bio je to prilično iznenađujući potez unatoč silnom novcu koji su Saudijci uložili da privuku najveće zvijezde u svoju ligu jer Neymar ipak nije nogometaš na zalasku karijere nego bi i dalje trebao biti vrhuncu svoje moći.

Međutim, ugovor od 300 milijuna eura za dvije sezone je očito bio previše primamljiv da bi ga Brazilac odbio.

Godinu kasnije taj se potez sve više pokazuje kao promašaj za Saudijce, barem u igračkom smislu.

Naime, Neymar je za Al Hilal odigrao samo pet utakmica i na terenu proveo ukupno 386 minuta. U listopadi prošle godine je povrijedio križni ligament koljena i od tada ga nema na terenu. Ispada da je u godinu zaradio 30 milijuna eura za svaki nastup ili skoro 390 000 eura za svaku minutu na terenu.

Njegovoj ekipi ide odlično i bez njega pa su prošle sezone osvojili saudijsko prvenstvo i kup, postavili svjetski rekord za najviše pobjeda u nizu (34 utakmice), a ovu sezonu su otvorili osvajanjem saudijskog Superkupa i s dvije pobjede u prvenstvu te su vodeći nakon prva dva kola.

Neymar ne može biti kriv što je doživio tešku ozljedu, ali njegov oporavak traje puno duže nego što se očekivalo. Uobičajeno je da nogometaš nakon povrede križnog ligamenta počne trenirati nakon šest do devet mjeseci, a Neymar niti nakon 11 mjeseci ne pokazuje znakove da je spreman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije