Što se događa s Kramarićem? Bio je izoliran od svih...

Andrej Kramarić
Goran Stanzl/PIXSELL
08.09.2024.
u 08:57

Andrej Kramarić propustio je posljednji trening vatrenih u Osijeku i najvjerojatnije neće biti spreman za utakmicu s Poljacima. Andrej je nakon utakmice s Portugalcima imao povišenu temperuturu, bio je izoliran od suigrača, te nije bio u stanju trenirati, što je - objektivno - veliki hendikep za reprezentaciju uoči tako važne utakmice. Izbornik Zlatko Dalić na press konferenciji u Osijeku nije spominjao ovaj problem. Očekivano, on taji sastav koji će suprostaviti Poljacima.

Pokazali smo karakter
- Protiv Portugala smo izgubili i ne možeš biti sretan, ali od 0:2 pokazali smo karakter, stabilnost, bili bolji protivnik, i to nam je razlog za optimizam. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti, izgubili smo noć, da ćemo se posložiti. Imao sam u planu dva sustava da pokušamo, rekli smo da idemo slagati novu priču, nove stvari, ali rezultat nam je važniji, na prvom mjestu. S tri otraga treba dosta uigravati, ali bliži sam da ostanem na tome, treba vidjeti tko je maksimalno spreman, imamo sitne probleme - rekao je Dalić.

Kakvo je stanje u kadru, je li pod pritiskom zbog Poljske?

- Pritisak je uvijek i želja za pobjedom. Poljska je puna samopouzdanja i motiva, ali imamo ih i mi, zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili pa da napokon razveselimo navijače ovdje pobjedom i dobrom igrom, a i nama bi tri boda dala samopouzdanje i motiv za dalje. Pritisak je velik, kao i uvijek, kao svaka utakmica, da pobijedimo. Vrijeme je da taj niz bez pobjede u Osijeku prekinemo - dodao je Dalić.

- Ivan Perišić dobro radi, jako dobro trenira. Iznenadilo me koliko je dobar, moćan u treningu. Jako dobro se vratio nakon svega što je bilo. U boljem je stanju nego što sam očekivao. Htjeli smo da igra na lijevoj strani protiv Portugala, ali Jakić je tražio izmjenu. Povlače se pitanja zašto smo ga zvali. Iskreno, ja boljega od njega ne vidim. Nađite boljeg, bržeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim. Daj Bože da što prije nađe klub, da se vrati u formu - zaključio je Dalić.

Navikli smo pobjeđivati

Matea Kovačića pitali smo koliko ga brine što je Hrvatska izgubila naviku pobjeđivanja. Sada je u nizu od četiri utakmice bez pobjede.

- Naravno da brine što nemamo pobjedu četiri utakmice, igramo da pobijedimo, ali bilo je takvih razdoblja i godinama ranije i izvukli smo se. Naravno da smeta, dolazimo iz klubova gdje se pobjeđuje, navikli smo pobjeđivati, pa i s Hrvatskom i vjerujem da ćemo u nedjelju pobijediti. U Osijeku je uvijek odlična atmosfera, prošli put nismo navijačima priuštili pobjedu. Poljaci nisu samo Lewandowski, oni imaju dosta dobrih igrača. Dobra su ekipa, ali mi smo fokusirani na sebe, da se pokažemo u pravom licu i da odigramo dobru utakmicu - istaknuo je Kovačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije