ZA POVIJEST

VIDEO Suze Sandre Elkasević obišle su svijet, poslala je i znakovitu poruku: 'Ima li tko jači?'

Sandra Elkasević
Kai Pfaffenbach/REUTERS
09.06.2024.
u 11:23

Šteta je samo što u Hrvatskoj nigdje nije bilo TV-prijenosa, budući da HTV ove godine iz nekog, samo njima znanog razloga, ne prenosi Europsko prvenstvo u atletici

Sedmi je puta u svojoj karijeri Sandra Elkasević postala europska prvakinja u bacanju diska. U finalu europske smotre u Rimu Elkasević je već u prvoj seriji bacila spravu na daljinu od 67.04 metra i tako osigurala novo zlato. Prva je atletičarka koja je sedam puta zaredom osvajala europsko zlato.

Podsjetimo, Elkasević je do prve medalje sa europskih prvenstava stigla u Barceloni još 2010. godine. Nastavila je uzimati zlata svake dvije godine u Helsinkiju, Zürichu, Amsterdamu i Berlinu, a onda EP 2020. nije održano zbog korona pandemije. Njena dominacija nastavila se u Münchenu 2022. godine te sada u Rimu. Inače, hitac od 67.04 metra bio je njen najbolji ove sezone, što je bila sjajna najava za skorašnje Olimpijske igre u Parizu.

Sandra je dvaput, 2012. u Londonu i 2016. u Riju osvajala olimpijska zlata, a dvaput je bila i svjetska prvakinja. Svoju je pobjedu Sandra proživjela vrlo emotivno, uz suze i poruku: "Sedam puta! Ima li tko jači?' 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
17:32 09.06.2024.

Halo hanuma smiri strasti ili te treba voditi hodži da ti skine sihre..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije