Legendarni nogometaš

Zlatan Ibrahimović otvorio dušu: Progovorio o sinu, vjeri, novoj ulozi u klubu...

Zlatan Ibrahimović
CIRO DE LUCA/REUTERS
06.08.2024.
u 19:51

Zlatan Ibrahimović, legenda Milana koja danas radi kao savjetnik u klubu, dao je intervju za ugledni američki sportski list The Athletic u kojem je progovorio o svojoj novoj ulozi.

"Imam utjecaja u dosta pitanja u klubu. Zadatak mi je donijeti rezultate i povećati vrijednost ekipe te ambicije za pobjede. Nisam dadilja, moji igrači su odrasle osobe i moraju preuzeti odgovornost. Moraju dati 200 posto kad ja nisam tamo", rekao je Ibrahimović.

Talijanski klub se priprema za prijateljsku utakmicu u gradu Baltimoreu u Sjedinjenim Američkim Državama, a s ekipom Milana u Americi je i Ibrahimović.

"Imam pokoju sijedu, a zamislite koliko bih ih imao da sam trener. Trener radi 12 sati dnevno i nema slobodnog vremena. Ne bih to mogao. Moja sadašnja uloga je spojiti sve sektore i biti vođa, pobrinuti se da sve strukture u organizaciji rade. Svi moraju biti aktivni", objasnio je, prenosi Klix.ba.

Istaknuo je kako nije vjernik te da vjeruje samo u poštovanje.

"Samo ja mogu suditi sam sebi. Ne vjerujem u Boga. Kad je moj brat umirao od leukemije, gdje je On bio? Moliš mu se svaki dan, zahvaljuješ Mu svaki dan, ali gdje je onda On u takvim trenucima? U mom svijetu svatko je svoj bog. U to ja vjerujem", rekao je, između ostalog Ibrahimović za Athletic.

Dotaknuo se i svog sina Maximiliana koji će ove sezone igrati u talijanskog trećoj ligi za ekipu Milan Futuro.

"Nije mu lako jer mu je, očito, otac takav kakav jest. Dakle, nosi teško prezime. Gdje god da ode, uvijek će ga uspoređivati. Ali u Milanu, u svojoj ulozi, ne vidim ga drugačije od ostalih. Ne sudim o njemu kao o svom sinu. Sudim ga kao igrača, kao što sudim i sve ostale. Mora učiti, mora raditi i mora zaraditi. Onda što se dogodi, dogodi se. Psihički je jak. Ljudi misle da je nogomet lagan i da svi stignu. Ali to nije slučaj, istaknuo je Ibrahimović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije