na domaćem terenu

Zrinjski dočekuje Slogu, Ivanković očekuje tešku utakmicu, ali i sva tri boda

10.09.2024.
u 14:02

Nogometaši Zrinjskog u srijedu, 11. rujna, na domaćem terenu dočekuju ekipu Sloge Doboj u okviru zaostalog 1. kola Wwin Premijer lige BiH, a trener Zrinjskog Mario Ivanković izjavio je kako očekuju tešku utakmicu, ali da njegova ekipa ide po sva tri boda.

- Slogu znamo dobro od prošle godine, igrali smo kroz kup i prvenstvo dosta puta s njima. To je jedna čvrsta ekipa koja igra defanzivni blok, 5-4-1 ili 4-5-1. U zadnjoj liniji imaju dosta visokih igrača i najjače oružje im je ofenzivni prekid. Svjesni smo toga, ali optimisti smo i znamo da ćemo trebati puno energije, želje, truda, pokušaja da dođemo do gola u ranijem dijelu utakmice kako bi nam poslije bilo lakše. Ne očekujemo laganu utakmicu, ali zanimaju nas tri boda – poručio je Ivanković u utorak na press konferenciji

Nekoliko nogometaša Zrinjskog još ima problema s ozljedama, a u mostarsku ekipu su stigla i nova pojačanja.

- Van stroja su nam Ivančić, Ćorluka i Ramić, a svi drugi su odradili dobar posao. Posljednji dan prijelaznog roka smo odradili dva transfera (Ilija Mašić i Marijan Ćavar, op. a.), dodatno smo se pojačali i osvježili, a još ranije su stigli (Alen) Jurilj i (Stefano) Surdanović. Vidi se veća energija, raspoloženje je dobro i očekujemo da ćemo sutra u utakmicu ući željni igre, željni pobjede i sve uraditi da dođemo do tri boda – kazao je trener „Plemića“.

Dodao je kako je Ćavar od prvog dana bio njegova želja te kako će on i Mašić uvelike pojačati kvalitetom mostarsku ekipu.

- Ćorluki stanje ide na bolje, nadamo se da možda čak protiv Borca bude u kadru. S Ivančićem je ista situacija, očekujemo ih što prije. Nove igrače isto možemo očekivati vrlo brzo, možda čak već i sutra. Ćavar bi trebao početi, ali imamo još neke dileme oko prvih 11 – izjavio je Ivanković.

Zrinjski trenutno ima skoro 30 nogometaša, a Ivanković je potvrdio kako ne računaju na Marina Magdića i Sebastiana Cordu te kako se njihova situacija nastoji što prije riješiti.

- Sada nas ima 29 s golmanima, a taj broj bi se trebao smanjiti ako se riješimo situaciju s Magdićem i Cordom, imamo igrača van stroja, dolazit će vjerojatno i do novih ozljeda ili žutih kartona tako da tu veću brojku igrača možemo „trpiti“ – smatra trener Zrinjskog.

Zrinjski odavno igra bez svog najboljeg igrača i kapetana Nemanje Bilbije, ali je Ivanković potvrdio kako se uskoro očekuje njegov povratak.

- Nemanja je svaki dan s nama, radi dva treninga dnevno i daje sve od sebe da se što prije vrati. Nećemo žuriti, a Nemanju očekujem poslije druge prvenstvene pauze. Znamo što s njim dobivamo. Izdržali smo sve do sada, a nadamo se da će se Nemanja vratiti u pravom svjetlu – rekao je Ivanković.

Ivanković se kratko osvrnuo i na situaciju iz posljednje odigranog kola gdje je ekipa Posušja prekršila pravilo koje govori kako se u svakom trenutku na terenu mora nalaziti najmanje jedan U-21 nogometaš.

- Čitao sam pravilnik koji govori da ako u svakom trenutku nema igrača U-21, da se utakmica registrira 3:0. To nama sad ne igra ulogu jer smo svakako dobili 1:0 u regularnih 90 minuta. Mene više zanima hoće li Kišu ostati pogodak jer je on bio strijelac, u slučaju da bude registrirana 3:0 – upitao je Ivanković.

Ponovio je kako u Borcu i Sarajevu vidi najveće konkurente za naslov ove godine.

- Mislim da su i Borac i Sarajevo odradili doba prijelazni rok, ali smo i mi odradili dobar posao. Možemo odgovoriti svim izazovima. Čestitam Borcu na ulasku u grupu UEFA Konferencijske lige, znam da će im biti teško pogotovo kada zaredaju utakmice srijeda-nedjelja. Vidjet ćemo kako će sve završiti – zaključio je Ivanković

Utakmica između Zrinjskog i Sloge na rasporedu je u srijedu, 11. rujna, na stadionu pod Bijelim brijegom s početkom u 20.15 sati. Zrinjski je odigrao dva kola i ima 6 bodova, dok je Sloga u tri kola upisala jedan poraz i dva puta odigrala neriješeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije