NEKADA MODNI DIV

Bankrotirala još jedna modna tvrtka koju mnogi i kod nas obožavaju

odjeća
Damir Spehar/PIXSELL
06.08.2024.
u 20:21

O ovom poslovnom potezu obaviješteno je oko 1300 pogođenih radnika.

Sud u njemačkom Düsseldorfu otvorio je stečajni postupak u samoupravi za tvrtku Esprit Europe GmbH iz Ratingena i još šest njemačkih tvrtki modne grupacije. To proizlazi iz priopćenja suda na portalu insolvenznachrichten.de. Lucas Flöther imenovan je upraviteljem.

Tvrtka je također poslala priopćenje za javnost. O ovom poslovnom potezu obaviješteno je oko 1300 pogođenih radnika. S radničkim vijećima vode se pregovori o socijalnim planovima i usklađivanju interesa, a isplata plaća zajamčena je do stupanja na snagu otkaza po stečajnom zakonu, objavio je Fenix ​​magazin.

Esprit je u svibnju podnio zahtjev za bankrot podružnica u Europi zbog nelikvidnosti i prezaduženosti. Nedavno je uprava Esprit Europe GmbH pregovarala s potencijalnim investitorima. Odluka je, dakle, na pomolu. Nakon suglasnosti odbora vjerovnika i upravitelja, idućih dana održat će se obvezujući razgovori s dva ponuditelja. Obje ponude uključuju stjecanje prava na europski zaštitni znak Esprit Holdinga sa sjedištem u Hong Kongu. Kako bi se prava nudila na pravno siguran način, već je sklopljen ugovor sa sjedištem tvrtke, navodi se. Jedan od koncepata ponuditelja predviđa naknadno ponovno pokretanje Esprita, a drugi nastavak poslovanja u znatno smanjenom opsegu.

Ovisno o ishodu razgovora, uprava će idućih mjeseci biti prisiljena potpuno ili u velikoj mjeri zatvoriti operativne aktivnosti u njemačkim tvrtkama Esprit, navodi se.

Najvažnije podružnice u Njemačkoj

“Nažalost, moramo reći da nisu svi dionici spremni preuzeti ovaj poduzetnički rizik, ili samo u vrlo ograničenoj mjeri, u još uvijek vrlo napetom tržišnom okruženju za modnu trgovinu”, rekao je menadžer za restrukturiranje Christian Gerloff. Cilj je uvijek sačuvati što više radnih mjesta. Esprit je aktivan u 40-ak zemalja svijeta, a sjedište mu je u Ratingenu i Hong Kongu, pišu njemački mediji. Njemačka je najvažnije tržište za grupu. Prema podacima tvrtke, postoji 57 podružnica u cijeloj zemlji, a 124 u Europi je matična tvrtka za Esprit u Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Austriji, skandinavskim zemljama, Poljskoj i Velikoj Britaniji. Nabava i prodaja organizirani su u raznim europskim podružnicama i podružnicama. Modna grupa Esprit već se prijavila za proceduru zaštitnog štita za nekoliko njemačkih kompanija u 2020. godini. Tada je u Njemačkoj zatvoreno oko 50 poslovnica i ukinuto oko 1.100 radnih mjesta, javljaju njemački mediji, prenosi Fenix ​​magazin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije