zarazili se norovirusom

Cijelom razredu pozlilo na izletu: 28 učenika završilo u bolnici

bol u trbuhu
Shutterstock
02.10.2024.
u 19:35

Iz Opće bolnice Varaždin, potvrdili su da je 28 učenika kod njih primilo infuziju

Svim učenicima jedne dalmatinske škole koji su bili na izletu u Varaždinu je pozlilo, svih 28 je završilo u bolnici nakon što su počeli povraćati.

Iz Opće bolnice Varaždin, potvrdili su za Index.hr da je 28 učenika kod njih primilo infuziju. U srijedu ujutro, sva su djeca, učenici osmog razreda, pušteni kući. U tijeku je istraga o ovom incidentu koju provodi Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sa sanitarnom inspekcijom. Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da su se djeca zarazila norovirusom.

Inače, norovirus je vrlo zarazan virus koji uzrokuje gastroenteritis, upalu želuca i crijeva. Glavni simptomi su povraćanje, proljev, mučnina i bolovi u trbuhu, a ponekad i groznica.

Norovirus se lako širi preko kontaminirane hrane, vode, predmeta ili izravnim kontaktom sa zaraženom osobom. Iako simptomi obično traju kratko, nekoliko dana, virus može biti opasan za djecu, starije osobe i osobe oslabljenog imuniteta zbog rizika od dehidracije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije