Rat u Ukrajini

Jedna osoba poginula u napadu dronovima na Kijev

13.07.2023.
u 08:00

Ukrajinske protuzračne jedinice su u četvrtak treću uzastopnu noć u Kijevu i njegovoj okolini bile angažirane u napadima dronova koji su izazivali požare i padajuće krhotine u nekoliko okruga, pri čemu je najmanje jedna osoba poginula, saopćili su zvaničnici, javlja Reuters.

Gradonačelnik Vitali Kličko napisao je na aplikaciji Telegram da je tijelo jednog stanovnika pronađeno kada su hitne službe gasile požar u povijesnom dijelu glavnog grada Podilu.

Uz eksplozije koje su odjeknule u glavnom gradu i drugim regionalnim centrima više od 500 dana nakon ruske invazije, vojni zvaničnici rekli su da ukrajinske snage napreduju u svojoj kontraofanzivi na linijama fronta na istoku i jugu.

To uključuje osvajanje u blizini razorenog grada Bahmuta, kojeg su ruske snage zauzele u svibnju nakon višemjesečnih bitaka.

Kličko je u Kijevu izvijestio o požaru u stambenoj zgradi u Podilu i rekao da su dvije osobe ozljeđene kada su ruševine oštetile jedan kat stambene zgrade u okrugu Darnytskyi na istoku grada.

Još dvije osobe su ozljeđene u okrugu Ševčenkovski nešto zapadnije, gdje se zapalio balkon u stambenoj zgradi. Krhotine su također pogodile centralni okrug Solomjanski.

Šef kijevske vojne administracije Serhiy Popko opisao je napad kao "masovni napad" bespilotnih letjelica Shahed iranske proizvodnje koje su se približile iz različitih pravaca.

 - Protuzračne snage identificirale su i uništile oko 10 stranih ciljeva - napisao je Popko na Telegramu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije