iranska prijestolnica

Prve fotografije Teherana jutro nakon izraelskog napada, Iran najavio osvetu

26.10.2024.
u 07:37

Iranske vlasti najavile su pravo na odgovor zbog najnovijih zračnih napada koje je Izrael izveo na ciljeve unutar iranske teritorije, navodi novinska agencija Tasnim.

Izvori bliski vlastima ističu kako Iran neće ostati pasivan prema onome što su nazvali "agresijom" te upozoravaju na proporcionalan odgovor prema svim izraelskim akcijama. Prema izvješćima Iranske nacionalne zračne obrane, izraelski borbeni zrakoplovi izveli su napade na vojne centre u provincijama Teheran, Huzestan i Ilam. "Integrirani sistem zračne obrane uspješno je pratio i odgovorio na ovaj agresivni potez, iako su određene lokacije pretrpjele ograničenu štetu", izjavili su, dodajući kako je istraga o incidentu u tijeku. Izraelska vojska rano u subotu priopćila je da je uspješno izvršila "precizne i ciljne udare" na strateške iranske vojne resurse i da su se njezini zrakoplovi sigurno vratili u Izrael.

Napadi su, prema njihovom saopćenju, odgovor na nedavne iranske akcije usmjerene protiv Izraela i njegovih građana. Također, navedeno je da su ciljani objekti za proizvodnju projektila i raketni sustavi, koje Iran koristi za napade na Izrael, zajedno s dodatnim zračnim sposobnostima. Viši dužnosnik Bijele kuće ocijenio je kako bi ovo moglo označiti kraj izravne razmjene vatre između Izraela i Irana, ali su analitičari i dalje oprezni u prognozama zbog trenutne napetosti u regiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije