TRAGEDIJA U JOHANNESBURGU

VIDEO Strašan požar progutao višekatnicu: Najmanje 63 osobe su poginule, među njima i dijete

požar u Johannesburgu
Stringer/REUTERS
31.08.2023.
u 08:05

U tijeku potraga za ljudima koji su bili u zgradi, a broj mrtvih će vjerojatno rasti, rekao je glasnogovornik hitnih službi Robert Mulaudzi

Broj mrtvih u požaru koji je u četvrtak ujutro, prije zore, progutao višekatnicu i dalje raste. Prema trenutačnim informacijama, najmanje 63 osobe izgubile su život, a među njima je i dijete. Višekatnica je planula u Johannesburgu, najvećem gradu Južnoafričke Republike.

Ovo je četvrta starija zgrada koja se zapalila u gradu posljednjih mjeseci, izvijestio je Times Live. Ranije u kolovozu gorio je gornji kat zgrade u predgrađu Yeovill, u blizini središnje poslovne četvrti, u lipnju je dvoje djece poginulo u požaru u Hilbrowu, a u srpnju je požar izbio nakon eksplozije podzemnog plina.

U tijeku je potraga za ljudima koji su bili u zgradi, a broj mrtvih vjerojatno će rasti, rekao je glasnogovornik hitnih službi Robert Mulaudzi, piše AP. Naveo je kako je više ljudi na liječenju te da su neki prevezeni u zdravstvene ustanove.

"Više od 20 godina sam u službi i nikada nisam vidio ovako nešto", rekao je Mulaudzi. Također, u zgradi ima mnogo nadograđenih struktura te je zbog toga puno je ostataka koji se moraju ukloniti.

Među smrtno stradalima je i malo dijete, piše The Guardian. Vlasti su priopćile da je vatra uglavnom ugašena, ali dim i dalje izlazi iz prozora izgorene zgrade u centru Johannesburga. Uzrok požara još nije poznat, piše SABC.

 

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije