Napravi ovo

Ako vam se danas ne jedu krafne, probajte jednostavne churros kuglice - oduševit će vas

01.03.2022.
u 09:19

Možda niste ljubitelj krafni, ali ove mini churrose okruglog oblika obožavat će cijela obitelj!

Pripremite churrose ili tradicionalne španjolske uštipke na drukčiji način - onaj jednostavniji. U ovom receptu tijesto se žlicom ubacuje u vruće ulje, a rezultat su preslatke okruglice fantastičnog okusa!

 

SASTOJCI ZA POSIP:

  • pola šalice šećera
  • 4 žličice cimeta

SASTOJCI ZA CHURROSE:

  • pola šalice mlijeka
  • pola šalice vode
  • 100 grama maslaca
  • 2 žličice šećera
  • pola žličice soli
  • 1 šalica brašna
  • 1 štapić cimeta
  • 4 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ulje za prženje

SASTOJCI ZA UMAK:

  • 110 grama čokolade
  • 1 šalica mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1/4 šalice vrhnja za šlag
  • 1 na vrh žličica gustina

PRIPREMA:

Posip pripremite tako da pomiješate zajedno šećer i cimet i ostavite sa strane.

Za churrose, pomiješajte mlijeko, vodu, maslac,cimet i šećer te sol u jednoj posudi. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne zavrije te povremeno miješajte. Maknite posudu s vatre i izvadite van štapić cimeta.

Dodajte smjesi brašno i dobro promiješajte. Vratite na vatru i kuhajte stalno miješajući otprilike 3 minute dok se tijesto ne počne odvajati od posude.

Prebacite tijesto u posudu za miksanje i miksajte da se tijesto prohladi. Sada počnite dodavati jaja, jedno po jedno i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte i ekstrakt vanilije.

Ostavite tijesto da odmara dok vi zagrijete ulje za prženje, barem 15 minuta.

U vruće ulje dodavajte kuglice tijesta i pri tome pazite da ne natrpate posudu u kojoj se prže. Povremeno okrenite kugilce i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. 

Dok su još vruće, kuglice umiješajte u pripremljeni šećer i cimet.

Za čokoladni umak pomiješajte čokoladu, mlijeko i sol te kuhajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte vrhni i gustin te sve zajedno promiješajte. 

Iz ovog tijeste možete raditi i tradicionalne churrose, a potrebna vam je slastičarska vrećica iz koje ćete tijesto istiskivati u tavu za prženje.

 

M. P.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije