Ime je dobila po poznatom otoku Capri

Bezvremenska jednostavna Caprese torta idealna je za sve prilike

06.08.2024.
u 10:38

Za sve ljubitelje čokoladnih torta, pripremili smo recept za tradicionalni talijanski čokoladni kolač. Caprese torta dobila je ime po talijanskom otoku Capri, a legenda kaže da je nastala slučajno kad je kuhar Carmine Di Fiore 1920. zaboravio staviti brašno u desert koji je pripremao za tri američka gosta.

Sastojci:

- 260 g maslaca
- 350 g badema
- 200 g šećera
- 7 jaja
- 125 ml amaretta
- šećeru u prahu
- sladoled od vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva, podmažite podlogu i strane kalupa za tortu promjera 24,5 cm dodatnim maslacem. Podlogu obložiti papirom za pečenje. Dodajte blanširane badem u blender i miksajte dok ne dobijete grube mrvice.

Otopite čokoladu u zdjeli iznad lonca s kipučom vodom. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Stavite maslac i šećer u zdjelu i miksajte. Dodajte žumanjke i mljevene bademe te miješajte dok se ne spoji. Dodajte otopljenu čokoladu i amaretto i promiješajte da se spoji.

U posebnu posudu stavite bjelanjke i mikserom istucite snijeg. Nježno umiješajte u čokoladnu smjesu. Ulijte u pripremljeni kalup, pecite 50 minuta. Odložite sa strane da se ohladi. Stavite na tanjur i pospite šećerom u prahu. Preporučamo da tortu poslužite uz sladoled. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije