Torta od badema i Nutelle spoj je bogatstva okusa i savršene teksture, koji će oduševiti i one najzahtjevnije. Idealna je za posebne prigode, rođendane ili samo da razveselite najmilije nakon ručka.
Sastojci:
325 g mljevenih sitno badema
150 g šećera
prstohvat soli
6 većih bjelanjaka
žličica ekstrakta vanilije
Za glazuru:
675 ml vrhnja za šlag
50 g šećera
2 žličice likera od badema ili čokolade ili kave
2 žličice ekstrakta vanilije
350 g Nutelle
čokolada za dekoraciju
Priprema:
Ocrtajte 3 kruga od 20 cm na papiru za pečenje. Zagrijte pećnicu na 160˚C. U velikoj zdjeli promiješajte bademovo brašno, šećer i sol. U drugoj zdjeli izmiksajte 6 bjelanjaka u snijeg. Dok je mikser uključen, dodajte vanilije, zatim šećera i nastavite miješati velikom brzinom, piše Skuhaj.hr.
Nježno umiješajte bjelanjke u brašno badema, podijelite i raširite tijesto što je ravnomijernije moguće na 3 dijela. Pecite na 160˚C 25 minuta, i tako sve tri kore.
U zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag sa šećerom i miksajte na najvećoj brzini dok se ne formira u šlag. Dodajte liker i ekstrakt vanilije te nastavite miješati dok se ne razmaže. Stavite u hladnjak.
Namažite nutellom 2 sloja torte i ostavite sa strane. Treći sloj torte obilno pokrijte glazurom. Stavite sljedeći sloj s Nutellom prema dolje. Pokrijte vrh glazurom. Ponovite s posljednjim slojem, a zatim premažite vrh i strane torte glazurom. Prelijte čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći.