Priprema
1. Bjelanjke istući u snijeg. Žumanjke izmutiti s šećerom, dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano miješati dok smjesa bude jednolicna.
2. Izliti na papir za pečenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pećnice). Ravnomjerno razmazati i peci na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci, biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
3. Vrhnje s slagfixom istući u čvrsti šlag, dodati van. sećer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po zelji se moze peći u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu šlaga, da bude deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
4. U kremu i biskvit se može staviti limun sećer umjesto vanilijinog šećera (ili za kremu pola vrećice limun šećera, pola vanil).
Uživajte!