Brze i jednostavne poslastice sigurno su nam među najomiljenijima, a takav je i ovaj kolač: jako brzo i lako ćete ga napraviti, pećnicu nećete paliti, jer se ne peče, a neodoljivo je kremast i ukusan. Zapravo, toliko je dobar da se topi u ustima.
Sastojci
- oko 300 grama petit keksa
- 500 grama maskarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 200 grama bijele čokolade
- 200 grama kokosa
- malo mlijeka za umakanje.
Priprema
Keks umačite u mlijeko i poslažite na podlogu s obručem (20×28 cm).
U posudu dodajte maskarpone sir i istopljenu bijelu čokoladu, koju ste prohladili, izmiješajte mikserom, piše kolaci.biz.
Posebno izmutite vrhnje za šlag, ali nemojte da bude prečvrsto – čim šlag očvrsne tako da ne klizi niz posudu kada je okrenete, dovoljno ste izmutili. Šlag dodajte u pripremljeni maskarpone i polako miješajte.
Dodajte kokos i sve sjedinite. Pola kreme rasporedite preko keksa. Ostatak keksa umačite u mlijeko i slažite preko kreme. Preostalu kremu rasporedite preko keksa. Kolač stavite u hladnjak, najbolje preko noći, da keks fino omekša i sastojci se sjedine.