Ovo je čokoladna torta koju sigurno nećeš raditi samo jednom. Za nju ti je potrebno svega 10 minuta, jedna zdjela i par sastojaka. Ne znam hoćete li ju više obožavati jesti toplu sa sladoledom ili ju skroz ohladiti i poslužiti samo posipanu šećerom prahu, objavio je gastro.24sata.hr.
Sastojci:
250 g maslaca
200 g šećera (najbolje u prahu)
200 g tamne čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
5 jaja
2 žlice krušnih mrvica
malo maslaca ili margarina za premazati kalup
žlica mrvica za posipati kalup
šećer u prahu za dekoraciju
Postupak:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Na pari ili laganoj vatri otopiti maslac, čokoladu i šećer. Kada se sve lijepo otopilo i sjedinilo maknite s vatre i dodajte jedno po jedno jaje dobro miješajući s pjenjačom između. Na kraju umiješati još dvije žlice krušnih mrvica. Kalup premazati maslacem (dno i stranice) i posipati krušnim mrvicama (također dno i stranice). Istresti smjesu u kalup i stavite peći nekih 30 minuta. Ostavite ju par minuta da se malo ohladi, odvojite od kalupa i posipajte šećerom u prahu. Kolač s kojim nećete pogriješiti! Idealan kada se gosti najave u zadnji čas, a želite se s nečim zasladiti, objavio je gastro.24sata.hr.
Probajte napraviti!