Sastojci
Biskvit
3 jaja
100 g. šećera
100 g. jogurta
100 ml. ulja
150 g. glatkog brašna
30 g. kakao praha
0,5 vrećice praška za pecivo
Nadjev od pudinga
800 ml. mlijeka
2 vrećice praška za puding od vanilije
50 g. šećera
200 g. borovnica
Priprema
1. Napravite smjesu za biskvit
-Upalite pećnicu neka se grije na 180 stupnjeva.
-Odvojite bjelanjke i istucite ih u čvrst snijeg.
-Žumanjke miksajte sa šećerom da nastane pjenasta smjesa pa dodajte ostale -sastojke.
-Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
-Lim za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara lagano nauljite i pobrašnite pa izlijte polovicu smjese za biskvit.
-Neka se peče oko 15 minuta da dobije koricu.
2. Skuhajte puding
-Mlijeko, prašak za puding od vanilije i šećer stavite u metalnu zdjelu i skuhajte na pari da se zgusne.
-Prelijte preko polupečenog biskvita tako da ne morate više ravnati lopaticom.
3. Ispecite kolač do kraja
-Preko pudinga izlijte ostatak smjese za biskvit, posipajte borovnicama i pecite još 25 minuta.
-Dobro ohladite prije rezanja, najbolje preko noći.