GROZNO

Dodatno solite i paprite hranu u restoranima? Nakon ovoga sigurno više nećete

Shutterstock
29.08.2019.
u 16:41

Možda znate kako je jelovnik najprljaviji predmet u restoranima, ali prava opasnost leži u soljenkama

Zvuči neobično, ali je vrlo logično. Gotovo svi uvijek imaju potrebu dodatno začiniti hranu, a istraživanje je otkrilo kako soljenke imaju oko 11 600 bakterija, piše Reader's Digest.  

"Većina soljenki su samo obrisane krpicom kako bi se s njih uklonila prašina ili vidljiva prljavština. Dok neki ugostitelji posvete puno pažnje ovom predmetu, većina ih ne čisti predetaljno soljenke", rekao je Jonas Sickler, direktor tvrtke Consumer safety (tvrtka koja se bavima pravima potrošača).

Dodao je i kako bi trebalo izbjegavati dodirivanje soljenke, a umjesto toga se može zamoliti kuhara da dodatno začini hranu.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije