Teško da postoji netko tko ne voli napolitanka, a još kad je riječ o domaćim vaflima s domaćom kremom... Iako se krema često priprema od lješnjaka, u ovoj verziji s bademima okus je fenomenalan Imamo odličan recept, a sama priprema je vrlo jednostavna.
Karamela s bademima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse. Jedan je od omiljenih kolača koji se ne moraju peći, a umjesto badema se mogu koristiti i drugi orašasti plodovi poput lješnjaka i oraha.
Za pripremu ovog prefinog deserta je oko 30 minuta, a sama priprema je doista ne zahtijeva mnogo truda.
Sastojci:
- 200 g oblatne
- 140 g maslaca, neslani
- 140 g šećera, u prahu
- 3 komada žumanjaka, kokošji (sirovi )
- 0.50 kom vanilinog šećera
- 2 žlice tamnog ruma
- 120 g badema, oljuštenih suhih
- 200 g tamne čokolade
- bademi, mljeveni
Priprema:
1. Pjenasto umutite mikserom šećer u prahu, maslac i žumanjke.
2. Kratko promiješajte sve na laganoj vatri.
3. Maknite s vatre pa dodajte u vruću smjesu naribanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mljevene bademe.
4. Sve dobro izmiješajte. Nadjevom premažite oblatne, a zadnju namažite kremom te pospite sjeckanim bademima.