Ferrero torta sjajan je izbor za razne prihode, ali i kao ukusan kremasti desert kad god zaželite.
Sastojci:
5 jaja
100 g čokolade
150 g šećera
70 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
30 g krušnih mrvica
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 g maslaca
Krema:
50 dag sira mascarponea
1/2 l slatkog vrhnja
40 dag Nutelle
100 g mljevenih lješnjaka
100 g napolitanki s lješnjakom izmiksanih
Još:
200 g čokolade za kuhanje
2-3 žlice ulja
1 dl toplog mlijeka
4 žlice kakaa (za napitak)
Za kalup:
malo maslaca ili margarina
malo krušnih mrvica za posipanje kalupa
Priprema:
Otopite maslac i čokoladu na pari, pustite da se prohladi. Kalup namastite maslacem i pospite mrvicama. Napravite snijeg od bjelanjaka, piše Dnevno.hr.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, mrvice, pržene lješnjake, otopljenu čokoladu i bjelanjke. Pripremljenu smjesu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Pomiješajte mascarpone i Nutellu, dodajte tučeni šlag od slatkog vrhnja. Otopite 200 g čokolade s uljem na pari, prebacite u vrećicu za ukrašavanje.
Ohlađeni biskvit prerežite na tri kore.
Prvu koru od vrha kako se pekla malo namočite kakaom, premažite kremom, prelijte u tankom mlazu čokoladom, pospite malo mljevenih lješnjaka i napolitanki te ponovite postupak sve do gornje kore.
Ostatkom kreme premažite tortu i dekorirajte je preostalom čokoladom.