Ovo nam je trebalo

Internetom se širi viralan trik kojim vrata od pećnice možete očistiti u svega nekoliko minuta

06.10.2022.
u 11:44

Ako ste mislili da uklanjanje stakla zahtijeva posebno umijeće, prevarili ste se. Jedna žena je pokazala da je ova tehnika jako jednostavna 

Na vratima vaše pećnice se često zna skupljati masnoća. Ona su idealna mjesta za nakupljanje ostataka hrane od pečenja, a mnogima se čini da je njihovo čišćenje nemoguća misija. Ipak, postoji jedan trik kojim možete brzo i efikasno oprati vrata pećnice poslije čega će biti kao nova.

Uklanjanje stakla ne zahtijeva posebno umijeće ili upotrebu alata, a jedna žena pokazala je u Instagram videu da je ova tehnika jako jednostavna.

Trebat će vam soda bikarbona

Dovoljno je samo skinuti gornji dio okvira i nježno izvući staklo. Cijelo staklo lako prebacite u sudoper ili kadu i dobro ga istrljajte. Kad završite s čišćenjem, vratite ga nazad u okvir i dobro ga pročistite.

Kako biste uklonili masnoće sa stalka pećnice, naprije posipajte malo sode bikarbone u zdjelu pa dodajte vodu, tek toliko da napravite gustu smjesu. Zatim smjesu razmažite po vratima pećnice i pustite da odstoji oko pola sata. Uzmite mokru spužvu i krenite s ribanjem. Iznenadit ćete se kada vidite koliko je soda bikarbona moćna u odstranjivanju masnoće, piše Espreso.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije