uživat ćete

Jednostavni biskvitni kolač s makom gotov u pola sata

shutterstock
25.07.2024.
u 08:11

Za sočan biskvit s makom koji će vas oduševiti svojom aromom vanilije

Kolač od maka sočan je i jednostavan kolač koji će vas oduševiti, a možete ga spremiti za svaku prigodu. Savršen je kolač za uživanje tijekom cijele godine, a s toplim notama vanilije uživat će i vaši gosti, prenosi Skuhaj.hr

Sastojci: 

240 g brašna

75 g maka

2 žličice praška za pecivo

pola žličice soli

300 g šećera

227 g maslaca

4 jaja

2 žličice ekstrakta vanilije

240 ml mlijeka

šećer u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lagano namastite i pobrašnite duguljasti kalup. U zdjeli izmiksajte zajedno maslac i šećer dok ne postane pjenasto. Dodajte žumanjke, jedan po jedan, dodajte vaniliju i miksajte dok se sve ne poveže. 

Miksajući u smjesu malo po malo dodavajte brašno, a zatim pola mlijeka. Ponovite, naizmjence brašno i mlijeko dok se oboje potpuno ne sjedine. U posebnoj zdjeli za miješanje miksajte bjelanjke dok ne postane snijeg. Pomoću lopatica nježno umiješajte trećinu bjelanjaka dok se ne sjedini. Ponovite dok ne potrošite svu smjesu. Ulijte smjesu u kalup. Pecite 35-40 minuta dok ne porumeni. Pustite kolač da se ohladi, pa ga pospipajte šećerom u prahu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?