Dionica Tunel Kvanj - Buna

Južno od Mostara počinje probijanje tunela prema Čapljini

03.10.2024.
u 11:24

Nakon što je nedavno puštena u promet dionica Počitelj - Zvirovići, a već ranije izgrađena dionica Počitelj-Buna, u petak će biti potpisan ugovor o izgradnji dionice Tunel Kvanj – Buna

Na jugu BiH uskoro će početi izgradnja još jedne dionice autoceste! Naime, nakon što je nedavno puštena u promet dionica Počitelj-Zvirovići, a već ranije izgrađena dionica Počitelj-Buna, u petak se potpisuje ugovor o izgradnji dionice Tunel Kvanj – Buna. 

Potpisivanje će se upriličiti u sjedištu JP Autoceste Federacije BiH u Mostaru, a pritom je objavljeno i kako vrijednost spomenutog ugovora iznosi 125.231.549,16 eura bez PDV-a. Poddionica Tunel Kvanj - Buna duga je 5,10 kilometara i dio je dionice Mostar jug - Buna. Na istoj će se graditi jedan od većih infrastrukturnih objekata-tunel Kvanj koji će bizti duljine 
2,7 kilometara, a od ostalih valja naglasiti i vijadukt Rotimski potok (330 metara) kao i nadvožnjak Rujevice (44 metra). Rok završetka izgradnje poddionice Tunel Kvanj - Buna je 30 mjeseci.

Ugovor će sutra potpisati Denis Lasić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime izvođača radova Sun Jun, generalni direktor China Road and Bridge Corporation PJ Banja Luka te Andrijana Katić, ministrica prometa i veza FBiH u svojstvu svjedoka u ime JP Autoceste FBiH i Yang Dong, direktor podružnice CRBC Srbija Beograd kao svjedok u ime izvođača radova, konzorcija koji čine China Road and Bridge Corporation, Azvirt Limited Liability Company i Hering d.d. Široki Brijeg, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Izgradnja ove dionice će se financirati sredstvima osiguranim u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) te bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF). Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja ugovora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije