Kolači iz kalupa za kruh su mi oduvijek bili posebno dragi. Jako se brzo pripreme, možete kombinirati bezbroj verzija i dodataka. Uz kreme, glazure, posipe i sl. Idealni su za jutarnje doručke, za popodnevne kave ili kad se poželite nečeg slatkog.
Ovaj kolač je s kokosom te mu je posip od čipsa od kokosa. Nježan, ukusan i prije svega sočan. Baš po mjeri!
Recept je pripremila: Nina Mrvica - Bake me by Nina, prenosi Živim.hr.
KOLAČ OD KOKOSA IZ KALUPA
Sastojci za biskvit:
200 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo (10 g)
prstohvat soli (1/4 žličice)
65 g mljevenog kokosa
3 jaja L veličine
150 g šećera
185 ml jogurta
75 ml kokosovog ulja (može i suncokretovo ili rastopljeni maslac)
Sastojci za glazuru:
250 g šećera u prahu
2 žlice jogurta
2 žličice praha maline
DODATNO
100 g čipsa od kokosa
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za kruh približnih dimenzija 12 x 28 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje te rubove namastite.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol te mljeveni kokos te stavite po strani.
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi pomiješajte jaja, šećer, jogurt te ulje. Možete koristiti pjenjaču pa ručno pomiješati sastojke ili pjenjačom ili metlicama miksera pomiješati mokre sastojke.
Sada dodajte suhe sastojke pa sve povežite špatulom ili mikserom.
Pripremljenu smjesu istresite u kalup, špatulom poravnajte površinu.
Pecite 35- 40 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Kolač ostavite u kalupu 10-ak minuta pa ga prebacite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohladi.
GLAZURA
U zdjelicu stavite šećer u prahu i jogurt. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Glazuru odmah prelijte preko ohlađenog kolača pa pospite čipsom od kokosa.