Kolači iz kalupa

Kolač od kokosa - nježan, ukusan i prije svega sočan. Baš po mjeri!

Foto: Bake Me by Nina
18.04.2022.
u 08:27

Ovakvi kolači mirišu na jutra, uspomene i lijepe trenutke

Kolači iz kalupa za kruh su mi oduvijek bili posebno dragi. Jako se brzo pripreme, možete kombinirati bezbroj verzija i dodataka. Uz kreme, glazure, posipe i sl. Idealni su za jutarnje doručke, za popodnevne kave ili kad se poželite nečeg slatkog.

Ovaj kolač je s kokosom te mu je posip od čipsa od kokosa. Nježan, ukusan i prije svega sočan. Baš po mjeri!

Recept je pripremila: Nina Mrvica - Bake me by Nina, prenosi Živim.hr.

Foto: Bake Me by Nina

KOLAČ OD KOKOSA IZ KALUPA

Sastojci za biskvit:

200 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo (10 g)
prstohvat soli (1/4 žličice)
65 g mljevenog kokosa
3 jaja L veličine
150 g šećera
185 ml jogurta
75 ml kokosovog ulja (može i suncokretovo ili rastopljeni maslac)

Sastojci za glazuru:

250 g šećera u prahu
2 žlice jogurta
2 žličice praha maline
 

DODATNO

100 g čipsa od kokosa

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za kruh približnih dimenzija 12 x 28 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje te rubove namastite.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol te mljeveni kokos te stavite po strani.
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi pomiješajte jaja, šećer, jogurt te ulje. Možete koristiti pjenjaču pa ručno pomiješati sastojke ili pjenjačom ili metlicama miksera pomiješati mokre sastojke.
Sada dodajte suhe sastojke pa sve povežite špatulom ili mikserom.
Pripremljenu smjesu istresite u kalup, špatulom poravnajte površinu.
Pecite 35- 40 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Kolač ostavite u kalupu 10-ak minuta pa ga prebacite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohladi.

GLAZURA

U zdjelicu stavite šećer u prahu i jogurt. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Glazuru odmah prelijte preko ohlađenog kolača pa pospite čipsom od kokosa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije