Rumunj i Afganistanac uhićeni na graničnom prijelazu

Krijumčari probili rampu na prijelazu Okruglica: Pobjegli u BiH, u vozilu koje su ostavili u Hrvatskoj pronađeni migranti

N1
05.09.2024.
u 14:35

U kasnim satima 4. rujna došlo je do probijanja rampe na prijelaznom mjestu Okruglica, koje se nalazi između naselja Donji Tiškovac (BiH) i Strmica (RH). Prema informacijama koje su pripadnici Granične policije BiH dobili od kolega iz MUP-a RH, migranti su pronađeni u vozilu i privedeni u Policijsku postaju Knin, dok su krijumčari, vozač i suvozač, pobjegli u smjeru BiH.

Pripadnici Postrojbe GPBiH Strmica su, prilikom ophodnje i detaljnim pretragama terena, pronašli dvojicu stranih državljana (državljanin Rumunjske i Afganistana) koji su upravljali navedenim vozilom. S obzirom na to da su navedeni strani državljani nezakonito prešli državnu granicu iz RH u BiH (u bijegu od pripadnika MUP-a RH), uz suglasnost dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH upućen je prijedlog za protjerivanje Terenskom centru Službe za poslove sa strancima Livno.

Prema skraćenom postupku readmisije, državljani Rumunjske i Afganistana predani su policijskim službenicima PP Knin, MUP RH, na MGP Strmica.

“Od početka ove godine, bilo je nekoliko slučajeva kada su krijumčari pokušavali vozilima nasilno prijeći granicu, probijanjem rampi na graničnim prijelazima izbjegavajući graničnu kontrolu. Time ne samo da ugrožavaju vlastite živote, nego i živote policijskih službenika koji obavljaju redovne poslove. Uz kontinuiranu suradnju sa susjednim zemljama, zajedničkim ophodnjama i razmjenom informacija, provode se sve mjere i radnje s ciljem suzbijanja nezakonitih prelazaka državne granice i sprječavanja krijumčarenja ljudi,” priopćeno  je iz GP BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije