predsjednik HNS-a

Kustić: "Ne želimo nacionalni stadion samo u Zagrebu, želimo igrati po cijeloj Hrvatskoj"

24.12.2022.
u 14:33

Marijan Kustić (47) predsjednik je Hrvatskog nogometnog saveza manje u godinu i pol dana. Međutim, u tih se godinu i pol dogodilo više stvari nego što se predsjednicima zna dogoditi u tri puna mandata. Vatreni su u tom razdoblju igrali osminu finala Eura, te osvojili broncu u Katru. Jedan jako dobar i jedan doseg koji ide u red nogometnih svjetskih čuda. Pa na to dodajte i plasman na završni turnir Lige nacija, što je vrhunski rezultat.

Nakon svih tih dobrih rezultata Vatrenih i 30 godina ničega pokrenut je proces izgradnje stadiona diljem Hrvatske. Naravno, u krupnom je planu maksimirski, ali gradit će se ili obnavljati i dorađivati još mnogi poput poljudskog, Kranjčevićeve, Pule, Koprivnice, Rijeke, Šibenika...

Kustić je u razgovoru za Sportske novosti odgovorio na neka pitanja koja sve zanimaju.

Govorio je o stadionu i koliko možemo vjerovati da će se oni graditi.

"Došli smo u fazu kada više nema uzmaka. Zahvaljujući premijeru Andreju Plenkoviću već od sljedeće godine država će osigurati početni financijski paket. Drago nam je što je i imenovan državni tajnik Josip Pavić kao osoba zadužena za sportsku infrastrukturu ispred ovakvog projekta, što pokazuje da Vlada misli ozbiljno. Naravno sada je bitno da i ostali dionici ove priče krenu s riječi na dijela. Prvenstveno pod ti mislim na naše gradove koje su zainteresirani da i njihovi stadioni budu obnovljeni ili izgrađeni. Oni ovu priliku moraju znati prepoznati i iskoristiti. Zahvaljujući našem, mogu tako reći, ambasadoru Zvoni Bobanu i predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu ovo postaje stvarnost", govori Kustić.

Otkrio je i koji stadioni će se graditi, renovirati, obnoviti.

"Očekujem prije svega da će doći do izgradnje stadiona u Kranjčevićevoj koji bi omogućio rušenje i izgradnju novog stadiona u Maksimiru. Paralelno s tim očekujem obnovu Poljuda. Nadam se da će doći i do obnove stadiona u Varaždinu, Koprivnici, Zadru, Šibeniku, Puli… Ali kao što sam i maloprije istaknuo sve to će ovisiti o gradonačelnicima, odnosno o gradovima i samim klubovima koji će također željeti biti dionici ove priče", nastavlja Kustić.

Odgovorio je imamo li ideju kad bi mogle početi gradnje/adaptacije.

"Moramo svi biti jasni oko toga kako je gradnja i obnova stadiona jedan zahtjevan proces koji iziskuje određeno vrijeme. Ono što je ključno, već iduće godine očekujemo da se krene s tim radnjama, a onda 2024. možemo očekivati vidljive pomake i nove, odnosno obnovljene stadione", kaže Kustić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije