Rukovoditelji tvrtke Memphis Meats, start-up kompanije iz San Francisca, smatraju kako će laboratorijski proizvedeno meso moći zadovoljiti ljudsku težnju za tom hranom. Oni smatraju kako proizvedeno meso u svom nastanku ima i do 90 posto manju emisiju štetnih plinova u odnosu na klasični uzgoj životinja. I ne samo to, Memphis Meats smatra kako će laboratorijsko meso izgledati sočnije od pravog. Kompanija planira uložiti milijune dolara kako bi uspjela u stvaranju mesa bez potrebe za ubijanjem životinja. Memphis Meats želi laboratorijski proizvesti kobasice, hrenovke, pljeskavice i mesne kuglice i sve plasirati na tržište u roku od pet godina. Za jednu kaloriju govedine životinja mora konzumirati 23 kalorije. Tehnologija koju će mlada kompanija koristiti drastično je efikasnija – potrebne su samo tri kalorije energije da biste kreirali jednu kaloriju laboratorijskog mesa. Takvo meso bi trebalo biti oslobođeno antibiotika, fekalnih materija i drugih patogena i zagađivača koji se mogu naći u pravom mesu, što bi znatno smanjilo rizik od oboljenja. - Ovo je budućnost mesa. Želimo učiniti mesnoj industriji ono što je automobilska industrija učinila upotrebi konja. Laboratorijski uzgojeno meso u potpunosti će zamijeniti ideju da je za meso potreban uzgoj životinja. To će postati nezamislivo, rekao je Uma Valeti, direktor tvrtke Memphis Meats.
Laboratorijski uzgojena hrana bit će na policama trgovina za pet godina
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.