Isprobajte ovaj jednostavan desert od jagoda:
Sastojci
• 4 jaja
• 250 g šećera
• 150 ml vode
• 150 ml ulja
• 250 g brašna
• prašak za preljev za torte
• prašak za pecivo
• jagode
• maslac
Priprema:
U dvije posude odvojimo bjelanjce od žumanjaca. Zatim bjelanjce izradimo u čvrsti snijeg, a žumanjcima dodamo šećer i dobro promiješamo. Snijeg zatim dodamo u smjesu od žumanjaca i šećera te sve lagano promiješamo. Zatim dodamo ulje i vodu, stalno miješajući te na kraju dodamo brašno i prašak za pecivo i još jednom promiješamo smjesu.
Kalup za pečenje premažemo rastopljenim maslacem, ulijemo pripremljenu smjesu, ravnomjerno je rasporedimo i stavimo peći u pećnicu na 180 stupnjeva, na desetak minuta. Nakon proteklog vremena, biskvit izvadimo na hlađenje, a za to vrijeme očistimo i operemo jagode i narežemo ih na kriške, prenosi Oslobođenje.
Zatim pripremljene jagode posložimo po ohlađenom biskvitu, a preko njih prelijemo pripremljeni mlaki preljev za torte. Kolač stavimo na hlađenje, a kada se potpuno stegne, poslužimo.