MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA RS-A

Lukač: Prijavu Mladena Dulića tužiteljstvo nije kvalificiralo kao kazneno djelo

01.11.2022.
u 15:11

On je pojasnio da zbog toga policija nije imala dalju mogućnost da postupa i bilo što drugo uradi, kad za to nije imala zakonsku osnovu.

Nakon što je Mladen Dulić (22) iz Laktaša, koji je 28. listopada izvršio samoubojstvo, policiji prijavio spornu snimku Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka se izjasnilo da u tom slučaju nema elemenata kaznenog djela i policija nije imala mogućnost dalje postupati.

To je izjavio ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač novinarima u Centru za obuku u Zalužanima, prenosi Una.

"Točno je da je mladić došao u policiju i prijavio ugrožavanje sigurnosti. Tražio je da se snimka skine s interneta, ali policija nema mogućnost da s mreža skida određenu informaciju koju je netko već plasirao putem mreža ili nekog svog profila i slično. Mi smo obavijestili tužitelja o toj prijavi i tužitelj se izjasnio da nema elemenata kaznenog djela", rekao je Lukač.

On je pojasnio da zbog toga policija nije imala dalju mogućnost da postupa i bilo što drugo uradi, kad za to nije imala zakonsku osnovu.

"Zato je potrebno da radimo na tome i da tako nešto ugradimo u naše zakone da možemo to primjenjivati u budućem periodu", rekao je Lukač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije