U fokusu projekti koji su od značaja za sve žitelje

Ministar Nedić s načelnicima u SBŽ-u potpisao ugovore od 1,7 mil. maraka

03.07.2024.
u 16:11

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić potpisao je u Novom Travniku 20 ugovora vrijednih 1,7 milijuna KM sa sedam načelnika općina s područja Srednjobosanske županije, JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”, te Ministarstvom zdravstva i socijalne politike SBŽ-a. Kako je kazao Nedić, riječ je o projektima od kojih će koristi imati svi građani FBiH.

“Radi se o projektima utopljavanja zgrada radi uštede energije, projektima preventive i sanacije posljedica uslijed klizišta i poplava te projektima zaštite nacionalnih spomenika. Na prostoru SBŽ-a danas je potpisano ukupno 20 ugovora. Čestitam aplikantima koji su pravovremeno i kvalitetno predali zahtjev i ostvarili pravo na realizaciju ovih projekata od kojih će imati koristi građani SBŽ-a i čitave FBiH. Pozivam sve potpisnice da čim prije pristupe nastavku realizacije u smislu raspisivanja natječaja i ugovoranja radova”, rekao je Nedić. Potpisivanju ugovora nazočila je i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara koja je ustvrdila kako je većina ovakvih natječaja u nekoliko ministarstava u završnoj fazi. Jako je važno da Vlada FBiH prepoznaje kroz puno ministarstava ovakve projekte, da se zreli projekti pojavljuju na natječaju od poljoprivrede, do prostornog planiranja poduzetništva i obrta, istaknula je Bradara, dodavši da su uglavnom svi ti natječaji u završnoj fazi, kao i projekti koje su općine aplicirale Ministarstvu financija za kapitalne projekte. “Važno je da su naše općine spremne aplicirati, ispuniti sve uvjete. Znate da imamo jako puno elementarnih nepogoda, ovo su projekti od prethodnih godina, vjerojatno će za sljedeću godinu biti raspisani novi za one koji su ove godine pretrpjeli određene štete”, napomenula je Bradara. Načelnik općine Busovača Asim Mekić rekao je kako je sve spremno za realizaciju projekata u ovoj bh. općini.

Načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo također je istaknuo značaj ovakvih projekata za lokalne zajednice.

“Mi ćemo realizirati tri projekta - jedan je sanacija gradske prometnice, drugi je utopljavanje naše sportske dvorane, a treći je spomenik Maculje koji je pod zaštitom UNESCO-a gdje ćemo raditi na izradi projektne dokumentacije za buduće uređenje tog prostora”, kazao je Dujo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije