sjednica

Predsjedništvo BiH utvrdilo Priјеdlоg zakona o proračunu instituciја BiH zа ovu godinu

predsjedništvo bih
05.07.2024.
u 18:40

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici utvrdilo Priјеdlоg zakona o proračunu instituciја Bоsnе i Hеrcеgоvinе i mеđunаrоdnih оbvеzа BiH zа 2024. gоdinu koji će biti dostavljen Pаrlаmеntаrnој skupštini BiH nа usvајаnjе po hitnoj proceduri.

Predsjedništvo BiH je dalo ovlast ministru financija i trezora BiH Srđanu Amidžiću da u Parlamentarnoj skupštini BiH, u ime Predsjedništva BiH, izvještava o Prijedlogu proračuna za 2024. godinu.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici usvojilo Zaključak kojim zadužuje Vijeće ministara BiH da najkasnije u roku od 15 dana od dana usvajanja ovog zaključka, u suradnji s drugim nadležnim organima i institucijama BiH, Predsjedništvu BiH dostavi cjelovitu informaciju o razlozima neizvršenja, zakonom i drugim propisima ustanovljenih obveza u procedurama sačinjavanja i usvajanja zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu.

Predsjedništvo BiH posebno traži identifikaciju odgovornih institucija i eventualno pojedinaca za očigledno zanemarivanje zakonski propisanih rokova i nepoštovanja zakonski predviđenih procedura, neophodnih za pravovremeno donošenje zakona o proračunu BiH kao jednog od najvažnijih zakona Bosne i Hercegovine - priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije