"Alter Ego Mobile Digital Photo Art"

Mostar: U Kosači otvorena izložba fotografija Zorana Filipovića

izložba Zorana Filipovića
Foto: Fena
1/10
12.09.2024.
u 20:33

"Alter Ego Mobile Digital Photo Art" naziv je autorske izložbe fotografija Zorana Filipovića, istaknutog svjetskog fotografa, pisca i dizajnera, člana Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak", koja je otvorena u četvrtak navečer u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru.

Na izložbi je prikazano 26 fotografija formata 50x70 koje su snimljene mobitelom, a ona je nastavak autorovog istraživačkog rada na temu sjeni, sjenki i opskurnog.

- Izložba istražuje svijet sjene. Ja na neki način smatram da se naše istinsko biće, ono što pokušavamo svi skriti kao nekakvu ljušturu u sebi, nalazi upravo u sjeni, jer sjena nas na neki način razgolićuje. Ovo su slike mene razgolićenog, ima trenutaka strave, straha, ushita, ima trenutaka upita i svaki od njih čini mene i svakoga od nas kao cjelovito biće - kazao je autor izložbe Zoran Filipović.

Dodao je kako su fotografije snimane na različitim prostorima BiH, a neke od njih i ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, gdje je izložba postavljena.

- Ovdje sam već treći put, svidjelo mi se biti u vašoj sredini i ovaj prostor osjećam kao svoj - naglasio je Filipović.

Predsjednik HKD "Napredak" Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka kazao je kako im je drago što mogu ugostiti Filipovićevu izložbu, podsjetivši da je to autorovo treće gostovanje u Mostaru.

- U Napretku želimo da razmjenjujemo naše projekte i vjerujem da će ova izložba doći u još mnoge druge podružnice te da će i naši umjetnici iz Mostara uskoro imati izložbu u našoj podružnici u Zagrebu - naglasio je Landeka.

Izložbu su zajednički organizirali HKD "Napredak" Glavna podružnica Mostar i HKD "Napredak" Glavna podružnica Zagreb, u saradnji s Napretkovim kulturnim centrom, a ona će ostati otvorena do 26. septembra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije