ISPROBAJTE!

Nema jednostavnijeg načina pripreme deserta: Samo na lisnato tijesto stavite jabuke i zarolajte

05.08.2024.
u 18:57

Evo najbržeg načina za napraviti ukusna peciva s jabukom i cimetom. Lisnato tijesto znatno ubrzava njegovu pripremu. Ovaj će recept zasigurno postati jedno od omiljenih predjela mnogih obitelji.

Jednostavne rolice od jabuka

Stablo jabuke jedno je od najpopularnijih voćaka u Poljskoj. U mnogim je voćnjacima obilje jabuka toliko da domaćice nemaju vremena preraditi ono što padne sa stabla. U takvim situacijama jednostavni recepti zlata vrijede.

Ovdje predstavljeni desert temelji se na najklasičnijoj kombinaciji okusa: jabuke i cimeta. Savršena je za jesen, kada dolazi vrhunac sezone ovih vrlo poljskih plodova i postupno nam nedostaju okusi povezani s hladnom sezonom, piše babalubaguetteria.

Jabuke u lisnatom tijestu

Recepti za pečenje. U prikazanoj verziji keksići nisu premazani glazurom od jaja te ih preporučamo poslužiti uz domaću karamel kremu.

Sastojci

1 list lisnatog tijesta
2 jabuke
1 jaje
100 g smeđeg šećera
1 paketić vanilin šećera
Cimet

Recept za kolačiće s jabukama

Razvaljajte i poravnajte list lisnatog tijesta. Ogulite jabuke – ako je kora mekana, možete preskočiti ovaj korak. Narežite na četvrtine, izvadite jezgru i narežite.

Na razvaljani list lisnatog tijesta stavite kriške jabuke. Pomiješajte šećer sa vanilin šećerom i sve posipajte po vrhu. Pažljivo zamotajte tijesto.

Roladu narežite na komade široke otprilike dva centimetra. Poravnati ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Gornji dio kolača premažite razmućenim jajetom pa opet pospite šećerom i cimetom. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije