švedski desert

Najbrža i najsočnija čokoladna slastica: Hrskava izvana, a iznutra podsjeća na lava kolač

Ilustracija
17.05.2024.
u 08:16

Kladdakaka je najbrža čokoladna slastica koja dolazi iz Švedske. Kombinacija je brownieja i lava kolača, hrskav izvana, ali tekstura mu je pomalo ljepljiva i gnjecava pa ga zovu i švedski blatnjavi, ljepljivi kolač. Možete onda zamisliti koliko je sočan.

 

Sastojci:

350 g šećera
250 g margarina ili maslaca
120 g brašna
65 g kakao praha
3 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije

 

Priprema:

 

Otopljeni maslac pomiješajte s brašnom, šećerom i kakaom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U tijesto dodajte cijela jaja i ekstrakt vanilije te sve zajedno još jednom dobro izmiješajte, prenosi Skuhaj.hr.

Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup koji ste malo premazali maslacem i pobrašnili. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta.

Površina kolača i rubovi trebaju biti dobro pečeni, a unutrašnjost "ljepljiva" i pomalo tekuća. Prije kraja pečenja provjerite čačkalicom, na njoj mora biti mokre smjese, ne smije biti čista.

Kolač ostavite da se ohladi pa ga režite i poslužite uz kuglicu sladoleda ili tučeno vrhnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije