Melem za želudac:

Napitak uz koji će nadutost nestati dok kažeš "zec"

Living4Media
01.04.2018.
u 15:46

Uskrsna jaja, šunka, mladi luk, pa onda i francuska salata – ma tko bi odolio svim tim uskrsnim "mamilicama" za nepce! No nakon obilnog uskrsnog obroka slijede i posljedice kao što su nadutost i plinovi. 

Kako biste izbjegli probavne smetnje donosimo vam recept za zeleni smoothie koji će neugodan osjećaj nadutosti otjerati dok si rekao "zec"!, piše Zadovoljna.hr. 

Idućih 5 moćnih sastojaka čine ovaj napitak tako posebnim: 

1. Ananas olakšava razgradnju hrane u organizmu, smanjuje apetit, a zahvaljujući visokom udjelu vlakana ubrzava izmjenu tvari u debelom crijevu (što znači ravniji trbuh) te je odličan izvor vitamina C i mangana. 

2. Metvica je također slavna po svojim svojstvima sprečavanja nadutosti i pospješivanja probave. Odličan je pomagač u tjeranju osjećaja težine u trbuhu, smiruje želudac te sprečava grčeve u želucu i plinove. 

3. Đumbir je isto sjajan pomagač kod gastrointestinalnih tegoba. Sprečava nakupljanje plinova i grčeve u crijevima. Može olakšati i bolest kretanja, mučnine te spriječiti povraćanje. Nakon konzumacije đumbir dospijeva ravno u gastrointestinalni sustav te neutralizira kiseline, hormone i toksine. 

4. Kurkuma ili indijski šafran odličan je antioksidant i pomaže kod probavnih smetnji kao što su nadutost i plinovi.

5. Špinat je bogat izvor željeza, kalcija, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći dio "ljekovitih" svojstava špinata, a prvo u nizu je zdravlje krvožilnog sustava.

Po želji:

Aloe Vera smiruje i pročišćava probavni sustav te pomaže kod zatvora. Ova zelena "snagatorica" preporuča se i kod liječenja čira na želucu, sindroma iritabilnog crijeva, celijakije i Crohnove bolesti.


Sastojci za napitak koji smanjuje nadutost:

- 100 grama špinata
- 30 grama svježe metvice
- 100 grama ananasa
- 2 žličice meda
- komadić svježeg đumbira, oguljen i mljeven
- 1/4 žličice praha kurkume
- 1/4 limete 
- 2 decilitra vode

Priprema:
Sve sastojke ubacite u blender, promiješajte i popijte nakon uskrsnog objeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije