Neodoljivi lava cake poslužen uz sladoled izvana je pečen, a iznutra kremast i sočan.
Već sama pomisao na ovu čokoladnu rapsodiju budi sva osjetila, piše Coolinarika.
Sastojci
1 Dolcela Lava Muffins
2 jaja
2-3 žlice tople vode
100 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
sladoled
Priprema
1. Mješavinu za Lava muffinse uspite u posudu i dodajte jaja i vodu.
2. Sve zajedno miješajte mikserom, najprije lagano, zatim najvećom brzinom oko 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto.
3. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za torte (promjera 20 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
4. Za ganache, vrhnje za kuhanje zagrijte, dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Posluživanje
Topli Lava cake prelijte ganacheom i poslužite sa sladoledom.
Savjet
Vrijeme pečenja prilagodite karakteristikama pećnice, tijesto mora biti izvana pečeno, a unutra sočno.