IZBOR SENATA

Novi rektor Univerziteta u Sarajevu je prof. dr. Tarik Zaimović

03.07.2024.
u 14:11

Novi rektor Univerziteta u Sarajevu je prof. dr. Tarik Zaimović. On će naslijediti Rifata Škrijelja koji je na ovoj poziciji proveo prethodnih osam godina. 

On trenutno obavlja funkciju redovitog profesora na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Zaimović je dobio veću podršku od protukandidatkinje prof. dr. Almire Hadžović-Džuvo.

Kao član Katedre za menadžment i informacione tehnologije, predaje predmete iz Upravljačkih informacijskih sustava, Poslovnih informacijskih sustava, Upravljanje IT projektima, Poslovanje u mrežnoj (ed) ekonomiji, kao i niz izbornih predmeta.

U biografiji navodi kako je objavio niz istraživačkih studija i publikacija, (ko)autor deset knjiga i nekih od značajnijih strateških dokumenata Vlade.

Tarik Zaimović i Almira Hadžović-Džuvo (Foto: I. L./Klix.ba)

Također spominje i 25 godina iskustva u osmišljavanju i izvođenju različitih vrsta obrazovnih programa, od dodiplomskih, postdiplomskih, MBA i prilagođenih obrazovnih programa.

Zaimović ima i iskustvo u metodologijama upravljanja projektima, standardima, procedurama u vezi sa planiranjem i izvođenjem projekata, kao i implementacionim okvirima UN, Europske komisije i drugih međunarodnih organizacija. 

On je jedan od autora Državne strategije razvoja informacionog društva i regionalnih okvira razvoja informacionog društva, eAgende i eAgende Plus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije