naredba Federalnog stožera civilne zaštite

Obustava posjeta i zabrana izlaska iz migrantskih centara svim migranatima

Fena
24.03.2020.
u 20:30

Federalni stožer civilne zaštite donio je naredbu da se obustavi posjeta i izlazak svih migranata u svim izbjegličko-prihvatnim centrima, privremenim prihvatnim centrima i azilantskom centru na području FBiH.

Na šestoj izvanrednoj sjednici donesena je i naredba da se zabranjuje rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području FBiH, a naređuje se domovima zdravlja da organiziraju pružanje hitnih stomatoloških usluga.

Preporučuje se županijskim organima za inspekcijske poslove i županijskim  ministarstvima unutarnjih poslova da, u okviru provjera kršenja mjera o izolaciji, pored prekršajnih mjera koriste i odredbe Kaznenog zakona FBiH i kaznene odgovornosti za kaznene djela protiv zdravlja ljudi, sprječavanja službene osobe u vršenju službene dužnosti i napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.  

Preporučuje se objavljivanje imena i prezimena kao i mjesta boravka, odnosno prebivališta osoba za koje se utvrdi da ne postupaju u skladu s izrečenim mjerama izolacije.

Županijskim, općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite preporučuje se da sagledaju mogućnost iznalaženja adekvatnog prostora za smještaj i izolaciju osoba koje krše mjere o izolaciji.

Šestom izvanrednom sjednicom predsjedavala je zapovjednica Jelka Milićević, priopćeno je iz FUCZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije