Zbog nestašice B vitamina

Obustavlja se proizvodnja energetskog napitka koji je i na policama u BiH

16.10.2024.
u 14:05

Važno je napomenuti da se ova obustava u proizvodnji odnosi samo na HELL energetske napitke, dok ostatak njihovih proizvoda - uključujući Ice Coffee, XIXO i FloeWater - ostaje potpuno dostupan

Zbog nestašice B vitamina u Europi, kompanija Hell Energy iz Mađarske će privremeno obustaviti proizvodnju HELL energetskih napitaka koji sadrže B vitamine i to od 17. listopada 2024. godine, piše portal Pogled.ba. Procjenjuje se da će obustava trajati dva do tri tjedna. "Europska nestašica vitamina B o kojoj se naširoko izvještava u medijima, značajno utiče na farmaceutsku i prehrambenu industriju. B vitamini su neophodni za mnoge procese, a dobar primjer je vitamin B12 koji podržava normalnu funkciju imunog sustavai pomaže u smanjenju umora. Kao odgovor na ovu situaciju, primorani smo privremeno zaustaviti proizvodnju naših HELL energetskih napitaka od 17. listopada 2024. godine", navodi se u priopćenju.

Istakli su da poduzimaju sve kako bi smanjili trajanje ovog prekida, te reducirali njegov utjecaj na njihove partnere i kupce. Važno je napomenuti da se ova obustava u proizvodnji odnosi samo na HELL energetske napitke, dok ostatak njihovih proizvoda - uključujući Ice Coffee, XIXO i FloeWater - ostaje potpuno dostupan. "Kako ova nestašica utiče na širok spektar industrija širom Europe, mi aktivno radimo sa našim dobavljačima i međunarodnim partnerima na rješavanju ovog problema što je brže moguće. Cijenimo razumijevanje i podršku naših partnera i kupaca tijekom ovog izazovnog perioda", zaključili su.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije