Mnogo ljudi misli da je kuhanje vrlo jednostavan posao, ali stvari se mogu vrlo lako zakomplicirati zbog ljudske brzopletosti. Svaka greška i nesreća u kuhinji može se spriječiti s jednostavnim trikovima, na koje se čak ne mora ni trošiti novac, prenosi BrightSide. Ovo su neki od najboljih trikova za olakšavanje kuhanja i čišćenja nakon.
Razdvajanje bjelanjka od žumanjka
Ako se mučite s odvajanjem bjelanjka od žumanjka, pomoći će vam samo žlica s rupama. Inače se koristi za vađenje vruće hrane iz ulja, ali je odlična i za odvajanje bjelanjaka i žumanjaka. Jednostavno razbijte jaje u posudu te žlicom izvadite žumanjak, dok će bjelanjak samo proći kroz rupe.
Oštrenje kuhinjskih noževa
Kuhinjski noževi su u svakodnevnoj upotrebi, stoga nije ni čudo da se brzo troše i njihove oštrice slabe. Kako biste brzo riješili taj problem, uzmite samo jednu šalicu i preokrenite je. Hrapavi rub donjeg dijela šalice odličan je za oštrenje noževa, samo zapamtite da trebate oštriti pod kutom od 45 stupnjeva.
Produžite trajanje jagoda
Jagode su jedne od namirnica koje imaju vrlo kratki rok trajanja i brzo se kvare. No kako biste produljili njihov vijek trajanja, samo ih operite u octu. U jednoj posudi pomiješajte jednu šalicu octa s osam čaša vode te stavite vaše jagode da se namaču neko vrijeme. Zatim ih isperite običnom vodom i to je sve.
Neugodni mirisi u hladnjaku
Pokvareno voće, povrće i meso mogu u hladnjaku ostaviti vrlo neugodne mirise, ali stvar se zapravo vrlo lako riješi. U hladnjak samo stavite jednu kutiju sode bikarbone. Ona nema miris, ali je odlična za upijanje vanjskih mirisa.
Čuvanje svježine keksa
Kako bi vam keksi ostali svježi, trebate dodati samo jedan sastojak u kutiju u kojoj su spremljeni - komad jabuke. Ona čuva svježinu keksiju, a kada se ona osuši, samo je zamijenite novim komadom.