Odličan recept za tortu bez pečenja s malinama, donosi Index.hr.
Njihov recept prenosimo u nastavku:
Podloga se priprema od:
- 300 g mljevenih keksa
- 2 žlice šećera u prahu
- 125 g maslaca
- 200 ml soka od naranče.
Za kremu od kokosa potrebno je:
- 600 ml vode
- 2 vrećice praška za puding okusa vanilije
- 6 žlica šećera
- 50 g bijele čokolade
- 100 g maslaca
- 250 g kokosa.
Za voćni sloj pripremite:
- 200 g malina
- 5 žlica šećera
- 100 ml vode
- 2 žlice gustina.
Glazura:
- 100 g tamne čokolade
- 4 žlice ulja.
Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Pripremite podlogu od keksa. Možete koristiti bilo koje kekse i samljeti ih u blenderu, a možete kupiti i već mljevene kekse. Pomiješajte sve sastojke, utisnite ih u kalup, poravnajte (čašom) i stavite u hladnjak dok pripremate kremu i voćni sloj.
Za voćni sloj u zdjelu stavite 50 ml vode pa dodajte maline i šećer i pričekajte da smjesa zakuha. U 50 ml vode razmutite gustin i ulijte u kipuću smjesu. Vruće maline prelijte preko podloge od keksa i ostavite na sobnoj temperaturi da se malo ohlade, a onda stavite u hladnjak dok pripremate kremu od kokosa.
Za kremu od kokosa pomiješajte 500 ml vode i šećer. U ostalih 100 ml vode pomiješajte puding pa uspite u kipuću vodu sa šećerom. U vrući puding dodajte margarin (ili maslac) i čokoladu pa miješajte do kompaktne teksture.
Kremu ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađenu kremu razmutite mikserom pa postupno dodajte kokosovo brašno. Rasporedite je preko malina pa ostavite preko noći u hladnjaku. Sljedeći dan otopite čokoladu i prelijte je preko torte.
Foto: Index.hr/Marina Dekan