Obratite pažnju

Ove namirnice izbacite iz hladnjaka, rok trajanja im nije dug koliko mislite

05.06.2020.
u 07:11

Ponekad neke namirnice ili jela stavimo u hladnjak misleći da ćemo ih brzo pojesti, ali potpuno zaboravimo na njih jer mislimo da mogu dugo stajati. Kako Reader's Digest piše, to baš i nije tako. Oslobodite prostor u hladnjaku i sačuvajte svoje zdravlje bacanjem sljedećih namirnica.

Kocke leda

Mnogi naprave led u posudicama, a onda ga čuvaju jako dugo, ali bez obzira na to što su napravljeni od vode i njih se potrebno riješiti nakon određenog vremena. Ledene kocke često poprime miris namirnica u hladnjaku pa se itekako može dogoditi da vam jednog dana voda ima okus po nekim začinima, češnjaku, kobasicama...

Zamrznuta hrana

Zaboravljenu zamrznutu hranu izbacite iz zamrzivača. Iako mislite da može stajati dugo, zapravo bi se trebala potrošiti u roku od tri mjeseca.

Punjena peciva

Peciva punjena kremom ili sirom također ne bi trebalo dugo držati u hladnjaku. Preporučuje se da se peciva pojedu u roku od mjesec dana ili da se bace.

Ostaci hrane

Spremite ostatke od ručka misleći kako ćete ih pojesti već za večeru ili barem idući dan, ali onda potpuno zaboravite na njih pa ostanu u hladnjaku i po tjedan dana. Bacite ih.

Sladoled

Ova namirnica također ne može trajati vječno. Iako većina ljudi zasigurno nema problema s konzumiranjem sladoleda te ga potroši u kratkom roku, neki kutiju sa sladoledom drže u hladnjaku mjesecima. Ako pripadate ovoj drugoj skupini, vrijeme je da sladoled izbacite iz hladnjaka.

Meso

Jednom kada ste ga odmrznuli ne biste ga trebali ponovno zamrzavati i vraćati u hladnjak jer se tako povećava rizik od razvoja salmonele i pojave drugih bakterija.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije